Ohita
Dustin auttaa yrityksiä mittaamaan ilmastovaikutuksensa ja esittelee hiilidioksidilaskurin

Tiedote -

Dustin auttaa yrityksiä mittaamaan ilmastovaikutuksensa ja esittelee hiilidioksidilaskurin

Dustin, Pohjoismaissa ja Benelux-maissa toimiva johtava verkossa palveleva IT-kumppani, esittelee hiilidioksidilaskurin, joka auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä seuraamaan IT-tuotteidensa ilmastojalanjälkeä.

– Voi olla vaikea saada kokonaiskuvaa omasta ilmastovaikutuksesta ja selvittää, mitä sen pienentämiseksi pitäisi tehdä. Tämä koskee etenkin monia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joilla ei ole riittäviä resursseja asioiden selvittämiseksi. Hiilidioksidilaskurin avulla haluamme helpottaa IT-tuotteiden ilmastovaikutusten selvittämistä ja kokonaiskuvan saamista. Kun on tietoa, voi myös toimia, sanoo Dustinin Pontus Cederberg, VP SMB Relation Sales Nordic.

Hiilidioksidilaskuri on maksuton palvelu, jota voi käyttää Dustinin verkkosivuilla. Sitä on helppo käyttää. Napsauttamalla IT-tuotteen tyyppiä ja valitsemalla tuotteiden määrän näytölle ilmestyy heti arvio kyseisten IT-laitteiden hiilijalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajalta.

– Tavoitteenamme on, että arvoketjumme ilmastovaikutukset ovat nolla vuonna 2030 ja että olemme täysin kiertotalouden mukaisia. Yksi askel kohti tavoitteitamme on edistää kehitystä koko arvoketjussa esimerkiksi auttamalla asiakkaitamme vähentämään päästöjään. Olemme huomanneet, että hiilidioksidilaskuri tarjoaa mahdollisuuden tähän. Lisäksi se osoittaa, että ilmastovaikutuksia voidaan vähentää esimerkiksi takaisinottopalveluiden, uudelleenkäytön ja ympäristömerkittyjen IT-tuotteiden valinnan avulla, sanoo Pontus Cederberg Dustinilta.


Tietoja hiilidioksidilaskurista

  • Laskuri antaa arvion (ei niinkään tarkkoja lukuja) eri IT-tuotteiden hiilijalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajalta.
  • Tiedot perustuvat yleisimpien IT-tuotteiden kategorioiden keskimääräiseen elinkaarianalyysiin, yksikkö (kg) CO₂ e. Tiedot toimittaa IVL Svenska Miljöinstitutet, ja ne ovat vuodelta 2020.
  • Arviot voivat vaihdella 50–100 kg CO₂e, kun verrataan tiettyä laitemallia laitekategorian arvioituun keskiarvoon. Tulokset voivat myös vaihdella toimittajien omiin elinkaarianalyyseihin verrattuna eri laskentatapojen vuoksi.

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2020/21 liikevaihto oli noin 15,9 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2400 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294