Ohita
Sandra Klackenborn.
Sandra Klackenborn.

Tiedote -

Dustin huomioi Global Recycling Dayn 18. maaliskuuta

Maaliskuun 18. päivänä vietetään maailmanlaajuista Global Recycling Day -kierrätyspäivää, jonka tarkoituksena on juhlistaa kierrätyksen tärkeyttä ja kiinnittää huomiota siihen, miten tärkeitä resurssit ovat. Dustin, joka on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa, pyrkii päivittäin edistämään kehitystä kohti kiertotalouden periaatteiden mukaista IT-alaa.

– On tärkeää siirtyä kiertotalouteen, jossa tuotteita ja materiaaleja käsitellään vastuullisesti. Tavoitteena on, että tuotteet kestävät mahdollisimman pitkään ja että materiaaleja voidaan sen jälkeen käyttää uusien tuotteiden valmistukseen. IT-alan tuotteiden palautuksessa on suurta potentiaalia, sanoo Dustinin kestävän kehityksen johtaja Sandra Klackenborn.

Kestävän kehityksen mukaisten ja kiertotalouteen perustuvien IT-ratkaisujen kysyntä on kasvanut. Vastatakseen kysyntään ja helpottaakseen yritysten ja julkisen sektorin työtä kiertotalouden edistämiseksi Dustin tarjoaa muun muassa seuraavaa:

  • IT-tuotteiden palautus kaikilla Pohjoismaiden ja Benelux-maiden markkinoilla.
  • Toimintavuonna 2021/22 palautettiin yhteensä 423 000 tuotetta.
  • Liittyminen maailmanlaajuiseen Circular Electronics Partnership -kumppaniohjelmaan, jonka tavoitteena on yhdessä muiden jäsenjärjestöjen kanssa pyrkiä kohti elektroniikkateollisuuden kiertotaloutta vuoteen 2030 mennessä.

– Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan asiakkaillemme IT-tuotteiden palautusta ja lisätä niiden tuotteiden määrää, joiden elinkaari on pidempi. Siten otamme myös suuren askeleen kohti omaa tavoitettamme olla täysin kiertotalouden periaatteiden mukainen vuoteen 2030 mennessä, Sandra Klackenborn sanoo.

Global Recycling Day -päivää vietetään vuosittain 18. maaliskuuta. Kampanjan taustalla on Global Recycling Foundation.

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2500 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294