Ohita
Dustin ja HP tekevät yhteistyötä kiertotalouden lisäämiseksi IT-alalla

Tiedote -

Dustin ja HP tekevät yhteistyötä kiertotalouden lisäämiseksi IT-alalla

Pohjoismaissa ja Benelux-maissa toimiva IT-kumppani Dustin alkaa myydä käytettyjä tietokoneita yhteistyössä tekniikkajätti HP:n kanssa. Yhdessä yritykset lanseeraavat "HP Approved Selection" -tuotevalikoiman. Tavoitteena on auttaa yrityksiä siirtymään kohti kestävämpää tuotevalikoimaa ja siten edistää kiertotaloutta.

– Dustinille on tärkeää edistää kiertotaloutta IT-alalla. Siksi meille on myös tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme käytettyjä IT-laitteita. Tekemällä yhteistyötä HP:n kanssa voimme yhdessä edistää kehitystä kohti kiertotalouteen perustuvaa IT-alaa. Samalla voimme tarjota korkealaatuisia HP-tietokoneita aiempaa edullisemmin, Dustinin Large Corporate and Public -vastaava Topi Järvenpää sanoo.

Mahdollisuus ostaa HP:n käytettyjä tietokoneita on suunnattu pääasiassa suurille yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille, mutta myös suuremmille SMB-yrityksille. Tuotteita myydään Dustinin myyntiedustajien kautta, ja niillä on kahden vuoden takuu.

Elektroniikkajäte on maailman nopeimmin kasvava jätetyyppi. Vuosittain sitä syntyy yli 61 miljoonaa tonnia maailmanlaajuisesti. Käytettyjen elektroniikkatuotteiden valinta auttaa aktiivisesti vähentämään elektroniikkajätettä, sillä se pidentää tuotteiden käyttöikää ja vähentää uusien tuotteiden valmistustarvetta. Se paitsi pienentää ympäristöjalanjälkeä on myös uusien tuotteiden valmistamista kustannustehokkaampi vaihtoehto.

– On havaittavissa, että sekä käytettyjen IT-laitteiden että IT-tuotteiden takaisinottopalveluiden kysyntä on kasvamaan päin.Haluamme auttaa yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita olemaan aiempaa kestävämpiä vastaamalla niiden tarpeisiin. HP Approved Selectionin avulla haluamme antaa useammalle tuotteelle pidemmän käyttöiän ja siten vähentää sähköjätteen määrää. Tämä on jälleen yksi askel koko alan positiivisessa kehityksessä ja yksi askel kohti tavoitettamme olla sataprosenttisesti kiertotaloudellinen vuoteen 2030 mennessä, Topi Järvenpää päättää.

Lue lisää HP Approved Selectionista täältä.

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2200 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294