Ohita
Sandra Klackenborn
Sandra Klackenborn

Tiedote -

Dustin liittyy Circular Electronics Partnership -jäseneksi

Pohjoismaissa ja Benelux-maissa toimiva johtava verkossa palveleva IT-kumppani Dustin on liittynyt maailmanlaajuiseen Circular Electronics Partnership (CEP) -yhteistyöhön. Jäsenyyden myötä Dustin pyrkii yhdessä muiden jäsenyritysten kanssa kohti elektroniikan alan kiertotaloutta vuoteen 2030 mennessä.

CEP kokoaa yhteen joukon uraauurtavia maailmanlaajuisesti toimivia järjestöjä sekä yli 50 johtavaa teknologia-, kuluttajatuote- ja jätehuoltoalan yritystä. Muun muassa World Economic Forumin ja World Business Council for Sustainable Developmentin tukemana CEP pyrkii löytämään erilaisia ratkaisuja alan kiertotalouden edistämiseksi.

– Tämä on luonnollinen askel kohti kestävän kehityksen tavoitettamme toimia täysin kiertotalouteen perustuvalla tavalla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteemme on asetettu korkealle, joten sen saavuttamiseksi on välttämätöntä tehdä yhteistyötä yli rajojen, Dustinin kestävän kehityksen johtaja Sandra Klackenborn sanoo.

CEP:llä on suunnitelma ja visio koko elektroniikkateollisuuden nopeammasta siirtymisestä kiertotalouteen. Siinä määritellään kuusi kiertotalouteen johtavaa polkua ja mukana on 40 toimenpidettä, joihin on ryhdyttävä seuraavien kymmenen vuoden aikana, jotta ala voisi toimia kiertotalouden mukaisesti. Erityisesti on keskitytty tuotteiden käyttöiän pidentämiseen, muun muassa kiertotalouden huomioivan tuotesuunnittelun kautta.

– CEP:n laatima suunnitelma on täysin samansuuntainen omien intressiemme kanssa. Yhteistyön kautta pyritään maksimoimaan tuotteiden, komponenttien ja materiaalien arvo koko niiden elinkaaren ajan. Odotamme innolla, että pääsemme vaikuttamaan tähän yhteistoimintaan ja saamaan samalla vetoapua yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi, Sandra Klackenborn sanoo.

Dustin pyrkii jo nyt lisäämään kiertotalouden mukaista toimintaansa. Laitteiden takaisinotto on tässä tärkeässä asemassa. Viime vuonna yritys lanseerasi oman Takeback-osastonsa ja tavoitteena on myös aloittaa käytettyjen tuotteiden myynti verkossa.

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2500 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294