Ohita
Dustin lisää keskittymistä IT-tuotteiden takaisinottoon

Tiedote -

Dustin lisää keskittymistä IT-tuotteiden takaisinottoon

Pohjoismaiden ja Benelux-maiden johtava verkkopohjainen IT-kumppani Dustin lisää keskittymistään IT-tuotteiden takaisinottoon 18. maaliskuuta järjestettävän Global Recycling Dayn aattona. Dustin on perustanut täysin uuden osaston, joka vahvistaa yrityksen toimintaa IT-tuotteiden takaisinoton alalla. Tämä on tärkeä osa Dustinin kestävän kehityksen työtä ja suuri askel kohti yrityksen tavoitetta tarjota 100-prosenttisesti kiertotalouden mukaista tuotevalikoimaa vuoteen 2030 mennessä.

– Mielestämme tuotteiden takaisinotto tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia. Ensinnäkin tämänkaltaisten palveluiden kysyntä kasvaa nopeasti, ja toiseksi tiedämme, että noin 90 prosenttia tuotteista voidaan käyttää uudelleen. Siksi päätimme perustaa täysin uuden osaston, joka keskittyy tuotteiden suuren mittakaavan takaisinottoon. Kun huolehdimme itse takaisinotosta, voimme myös hallita sitä paremmin, mikä mahdollistaa suuremman vastuun ottamisen koko prosessista, Dustinin takaisinotto-osastosta vastaava Robert Pap sanoo.

Dustin kerää uudelleenkäytettäviä tuotteita, kuten tietokoneita, näyttöjä, matkapuhelimia ja muita IT-laitteita. Sen jälkeen niistä poistetaan tiedot, ne anonymisoidaan, kunnostetaan ja lopulta myydään edelleen käytettyjen IT-tuotteiden jälleenmyyjille.

– Tämä on tärkeä osa jatkuvaa panostustamme kiertotalouteen. Suuri osa hiilidioksidipäästöistä syntyy laitteista. Kun annamme tuotteille toisen elämän, otamme suuren askeleen kohti tavoitettamme tarjota täysin kiertotalouden mukaista valikoimaa ja ilmastoneutraalia arvoketjua vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on myös alkaa myydä tuotteita verkossa, Dustinin kestävyysjohtaja Fredrik Rosenholm sanoo.

Lisätietoja antaa:
Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2200 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294