Ohita
Dustin lisää varaston nopeutta uudella robottiratkaisulla

Tiedote -

Dustin lisää varaston nopeutta uudella robottiratkaisulla

Dustin, yksi Pohjoismaiden johtavista verkkokaupoista, investoi nyt robottivarastoon. Robotti lisää muun muassa asiakaspalvelun tasoa lyhentämällä tilausten poiminta-aikaa varastolla. Se käsittelee 1600 tilausriviä tunnissa, mikä vastaa 75 prosenttia kaikista tilauksista.

Lisätäkseen tehokkuuttaan ja digitalisoidakseen toimintaansa entisestään Dustin päätti jo syksyllä laajentaa logistiikkaratkaisuaan investoimalla robottiratkaisuun Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Rosersbergin keskusvarastossa. Robotin rakentaminen aloitettiin helmikuussa ja on nyt valmis ja otettu tuotantoon.

Lähes 60 robottia poimii tuotteita 35 000 laatikosta 1300 neliömetrin kokoisella varastointialueella, mikä lisää tehokkuutta 25 prosentilla. Robotti vapauttaa lisäksi 8000 kuutiometriä varastotilaa, mikä lisää varastokapasiteettia 15 prosentilla.

- Automaattisen varaston avulla voimme pitää asiakastyytyväisyyden korkeimmalla tasolla. Voimme muun muassa käsitellä tilauksia myöhemmin päivän aikana ja lyhentää pohjoismaisten asiakkaidemme toimitusaikoja entisestään. Tehokas ja automatisoitu logistiikkakonsepti on tärkeä menestystekijä johtavan asemamme säilyttämisessä ja sen vahvistamisessa markkinoilla kasvun luomiseksi.

Järjestelmä, jota Dustin on valinnut käyttää on nimeltään AutoStore. Ratkaisun toimittaja on Element Logic.

- AutoStore sopii erityisen hyvin verkkokauppaan ja juuri tämä malli on kuin räätälöity Dustinille. Meillä on erittäin laaja noin 255 000 tuotteen valikoima mutta suurin osa tuotteistamme on erittäin pienikokoisia, kertoo Jenny Ring.

- Olemme todella ylpeitä siitä, että saamme toimittaa ratkaisun Dustinille, joka tekee heistä entistäkin tuottavamman toimijan markkinoilla ja odotamme pitkäaikaista yhteistyötä myös jatkossa, toteaa Ruotsin Element Logicin toimitusjohtaja Thomas Karlsson.

Aiheet


Dustin on johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Yritys tarjoaa IT- tuotteita ja niihin kuuluvia palveluita ja ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille sekä kuluttajille, keskittyen erityisesti pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin. Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä. Dustinin valikoimaan kuuluu noin 255 000 tuotetta ja niitä tukevia palveluita, joiden valinnassa Dustinin henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään sopivan ratkaisun.

Dustinilla on yli 1 800 työntekijää. Tilikauden 2018-19 aikana liikevaihto nousi noin 12,5 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin liikevaihdosta tulee yritysmarkkinoilta. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Nackassa, Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294