Ohita
Henrik Lampa
Henrik Lampa

Tiedote -

Dustin nostaa kestävän kehityksen työn seuraavalle tasolle - ilmastoneutraali ja kiertotaloudellinen vuoteen 2030 mennessä

Dustin, joka on Pohjoismaiden ja Alankomaiden johtava IT-kumppani verkossa, lanseeraa nyt uuden kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun strategian. Strategia, joka ulottuu vuoteen 2030 saakka, käsittelee pääasiassa kolmea aluetta; ympäristöä, kiertotaloutta sekä sosiaalista tasa-arvoisuutta. Dustin on Pohjoismaiden ensimmäinen verkkokauppias, joka on ilmoittanut tähtäävänsä tulemaan täysin ilmastoneutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

- Esittelemme vuodelle 2020 asettamiemme tavoitteiden tulokset ja nostamme rimaa entisestään viemällä vastuullisuustyömme seuraavalle tasolle, kertoo Dustinin yritysvastuujohtaja Henrik Lampa.

Dustin perustaa uuden kestävän kehityksen strategiansa kolmeen globaaliin haasteeseen, joiden edessä koko yhteiskunta on; ilmastonmuutos, vastuuton luonnonvarojen ylikulutus sekä sosiaalinen eriarvoisuus. Strategia koostuu kolmesta mittavasta tavoitteesta, joiden pohjalta Dustin tähtää vuoteen 2030 mennessä:

  • olemaan täysin ilmastoneutraali koko arvoketjun läpi.
  • olemaan täysin kiertotaloudellinen.
  • toteuttamaan yhteensä sata toimenpidettä sosiaalisen tasa-arvon edistämiseksi.

- Käytännössä uudet tavoitteemme tarkoittavat muun muassa siirtymistä ilmastoneutraaleihin toimituksiin ja tuotannon sijoittamista tehtaisiin, jotka saavat energiansa aurinko- sekä tuulivoimaloista. Jatkamme myös investoimista kiertotalousmalleihin, joissa laitteiden uudelleenkäyttö on erittäin tärkeä osa työtämme, Henrik Lampa kertoo.

Dustin vie myös monimuotoisuuden ja tasa-arvotyön askelta pidemmälle, sillä tulevaisuudessa se ei koske ainoastaan heidän omia työntekijöitään, vaan myös koko toimitusketjua tehtaasta työntekijöihin niin pitkälle kuin mahdollista.

- Uskomme monimuotoisuuteen ja osallistamiseen, jossa otamme huomioon kaikki lahjakkuudet sukupuolesta, iästä ja taustasta riippumatta. Pelkästään viimeisten viiden vuoden aikana naisten osuus Dustinin konsernijohdossa on noussut yhdeksästä prosentista lähes 50 prosenttiin. Sosiaalinen tasa-arvo koskee samalla myös Aasiassa sijaitsevien tehdastyöntekijöiden oikeuksia, kertoo Henrik Lampa.

Uuden kestävän kehityksen strategiansa myötä Dustin toivoo myös innostavansa alan muita yrityksiä viemään työtä eteenpäin ja osallistumaan positiiviseen yhteiskuntakehitykseen.

- Toivoisimme, että alalla tehtäisiin enemmän yhteistyötä, koska olemme kaikki samojen haasteiden edessä. Vaikutusten lisäämiseksi uskon, että ala hyötyisi paremmasta yhteistyöstä valtavasti. Jotta onnistuisimme saavuttamaan Dustinin korkeat kestävän kehityksen tavoitteet, olemme täysin riippuvaisia muista arvoketjun toimijoista. Teemme siis kaikkemme saadaksemme mukaan myös muita yrityksiä, joilla on samat arvot ja joiden kanssa voisimme tehdä yhteistyötä, Henrik Lampa lopettaa.

Dustin tulee jatkossakin olemaan läpinäkyvä vastuullisuusraportoinnissaan ja jatkaa kestävyystulosten tarkastelua yhdenmukaisesti taloudellisten tulosten rinnalla.


Lisätietoja antaa:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Aiheet


Dustin on johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Yritys tarjoaa IT- tuotteita ja niihin kuuluvia palveluita ja ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille sekä kuluttajille, keskittyen erityisesti pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin. Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä. Dustinin valikoimaan kuuluu noin 255 000 tuotetta ja niitä tukevia palveluita, joiden valinnassa Dustinin henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään sopivan ratkaisun.

Dustinilla on yli 1 800 työntekijää. Tilikauden 2018-19 aikana liikevaihto nousi noin 12,5 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin liikevaihdosta tulee yritysmarkkinoilta. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Nackassa, Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294