Ohita
Dustin panostaa vihreämpään varastoon – asentaa aurinkosähkövoimalan ja LED-valot

Tiedote -

Dustin panostaa vihreämpään varastoon – asentaa aurinkosähkövoimalan ja LED-valot

Dustin asentaa noin 2400 neliömetrin aurinkosähkövoimalan Tukholman lähistöillä sijaitsevaan keskusvarastoonsa, joka palvelee koko Pohjoismaiden markkinoita. Lisäksi kaikki 20 000 neliömetrin tuotantohallin vanhat valot vaihdetaan uusiin moderneihin ja älykkäisiin LED-valoihin. Panostus on osa Dustinin kestävän kehityksen tavoitetta, jonka mukaan arvoketjun ilmastovaikutusten on määrä olla nolla vuonna 2030.

Dustin arvioi, että aurinkosähkövoimala toimittaa varastoon 405 000 kilowattituntia uusiutuvaa energiaa vuodessa, mikä vastaa 30 prosenttia sähkönkulutuksesta. Lisäksi uudet LED-valot vähentävät sähkönkulutusta 30 prosenttia. Aurinkosähkövoimala ja uudet LED-valot tarkoittavat, että Dustinin tarve ostaa sähköä tulee jatkossa olemaan 30 prosenttia nykyisestä.

– Teemme jatkuvasti töitä tehdäksemme varastosta entistä ilmastoälykkäämmän. Tämä on tärkeä askel kohti kestävyystavoitettamme, jonka mukaisesti pyrimme painamaan arvoketjumme ilmastovaikutukset nollaan vuoteen 2030 mennessä. Näin edistämme uuden vihreän sähkön tuottamista. Pyrimme vähentämään päästöjä alueilla, joilla voimme vaikuttaa arvoketjuumme, Dustinin kestävän kehityksen johtaja Henrik Lampa sanoo.

Dustin osallistuu myös Axel Johnson -konsernin suureen panostukseen rakentaa Ruotsin suurin aurinkopuisto, jonka myötä maan aurinkokennomäärä yli kaksinkertaistuu.

Keskusvaraston aurinkokennot otetaan käyttöön marraskuussa. Kiinteistön omistaa Logicenters-logistiikkakiinteistötoimija. Swede Energy on rakentanut ja asentanut aurinkosähkövoimalan.

– Tuntuu mukavalta voida ottaa käyttöön tämä aurinkosähkövoimala. Myös siksi, että tämä hanke toteutetaan yhteistyössä Logicentersin kanssa. Logicenter on jännittävä toimija, jolla on korkeat kestävät kehityksen tavoitteet. Tämä aurinkosähkövoimala on jälleen yksi todiste siitä, että Dustin pyrkii aktiivisesti vähentämään ympäristövaikutuksiaan, Soltech Energy Solutionsin aluevastaava Markus Duseus kertoo.

Lisätietoja antaa:
Karin Tränk, Press & amp; PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2200 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294