Ohita
Dustin pyrkii lisäämään kiertotaloutta IT-alalla

Tiedote -

Dustin pyrkii lisäämään kiertotaloutta IT-alalla

24. tammikuuta vietetään Circular Electronics Day -päivää. Ajatuksena on kertoa elektroniikkatuotteiden käyttöiän pidentämisen mukanaan tuomista ympäristöhyödyistä. Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani, joka toimii Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Se on myös yksi globaalin hankkeen alkuunpanijoista, joka haluaa inspiroida ihmisiä kiertotalouden lisäämiseksi IT-alalla.

-IT-ala voi kehittyä suhteellisen lyhyessä ajassa kestävämmäksi, jos alalla panostetaan kiertotaloutta tukeviin liiketoimintamalleihin, kuten tuotteiden pidempään käyttöikään ja jätteiden vastuulliseen käsittelyyn, Dustinin kestävän kehityksen johtaja Henrik Lampa sanoo.

Dustin on jo useiden vuosien ajan panostanut kiertotaloutta tukeviin liiketoimintamalleihin. Dustin on lisännyt sekä uusiokäyttöä että IT-tuotteiden kierrätystä muun muassa leasing- ja takaisinottopalveluiden avulla. Dustin on viimeisten viiden vuoden aikana ottanut takaisin
200 000 tuotetta, joista 90 prosenttia on voitu käyttää uudelleen. Tällä hetkellä Dustinin valikoimasta 16 prosenttia perustuu kiertotalouteen, ja tavoitteena on, että valikoima perustuu täysin kiertotalouteen vuoteen 2030 mennessä.

Myös Dustinin asiakkaiden keskuudessa tietoisuus kiertotaloudesta sekä IT-tuotteiden uudelleenkäytön hyvistä puolista on lisääntymään päin. Henrik Lampalla on seuraavat vinkit yrityksille, jotka haluavat tehdä IT-ympäristöstään kiertotalouden mukaisen:

1.Takaisinotto. Monia tuotteita, kuten tietokoneita, näyttöjä ja puhelimia, voi käyttää uudelleen. Kun tiedot poistetaan ja tuotteet kunnostetaan, ne saavat uuden elämän.

2.Tuotteiden vuokraus (leasing). IT-laitteiden käyttö luo lisäarvoa parantamalla tehokkuutta ja kannattavuutta. Ei niiden omistaminen. Dustinilta vuokrattavat tuotteet käytetään leasingajan päätyttyä uudelleen tai kierrätetään.

3.Osta tuotteiden sijaan palveluita. Kun ihmiset ostavat IT-palveluita (kuten verkko palveluna), Dustin voi varmistaa, että laitteet käytetään uudelleen tai kierrätetään.

- Nämä ovat kaikki tehokkaita tapoja säästää raaka-aineita ja rasittaa vähemmän ilmastoa. Tavallisen kannettavan valmistamiseen kuluu 1,8 tonnia raaka-aineita. Aina, kun kannettava palautetaan kierrätettäväksi, voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä sadoilla kiloilla, Henrik Lamp toteaa lopuksi.

Dustin lanseerasi uuden kestävän kehityksen strategian viime vuoden syyskuussa. Strategia perustuu kolmeen maailmanlaajuiseen haasteeseen, jotka koskevat tällä hetkellä koko yhteiskuntaa: ilmastonmuutos, luonnonvarojen kestämätön käyttö ja sosiaalinen epätasa-arvo. Strategia koostuu kolmesta mitattavasta tavoitteesta, joiden mukaan vuonna 2030:

  • Dustinin ilmastovaikutus arvoketjussa on 0.
  • Dustin noudattaa 100-prosenttisesti kiertotalouden periaatteita.
  • Dustin on ryhtynyt yhteensä 100 toimenpiteeseen sosiaalisen tasa-arvon parissa tehtävän työn parantamiseksi entisestään.


Jos haluat lisätietoja otathan yhteyttä:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Aiheet


Dustin on johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Yritys tarjoaa IT- tuotteita ja niihin kuuluvia palveluita ja ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille sekä kuluttajille, keskittyen erityisesti pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin. Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä. Dustinin valikoimaan kuuluu noin 255 000 tuotetta ja niitä tukevia palveluita, joiden valinnassa Dustinin henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään sopivan ratkaisun.

Dustinilla on yli 1 800 työntekijää. Tilikauden 2018-19 aikana liikevaihto nousi noin 12,5 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin liikevaihdosta tulee yritysmarkkinoilta. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Nackassa, Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294