Ohita
Henrik Lampa
Henrik Lampa

Tiedote -

Dustin pysyy tavoitteessaan siirtyä kiertotalouteen

Dustin, johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa, on jo nyt päässyt pitkälle tavoitteessaan siirtyä sataprosenttiseen kiertotalouteen vuoteen 2030 mennessä. Tilikauden 2019/20 aikana Dustin toimitti lähes 93 prosenttia kaikista takaisin ottamistaan laitteista uusiokäyttöön ja kierrätti loput seitsemän prosenttia tuotteista. Tämä selviää Dustinin juuri julkaistusta vuosikertomuksesta ja yritysvastuuraportista.

Kestävien IT-ratkaisujen kysyntä lisääntyy nopeutuvan digitaalisen muutoksen tahtiin. Asiakkaat kokevat konkreettisiin toimiin ryhtymisen tärkeänä kestävän ja kiertotaloudellisen tulevaisuuden kannalta. Dustin on panostanut kiertotaloudellisiin liiketoimintamalleihin yritysvastuutyössään jo vuosien ajan mm. kehittämällä tuote- ja palveluvalikoiman, joka parantaa tuotteiden takaisinotto- sekä kierrätysmahdollisuutta.

– Ensimmäinen askel kohti kiertotaloutta IT-alalla oli, että asetimme tilivuonna 2014/15 tavoitteeksi ottaa takaisin 140 000 tuotetta. Tavoite, joka tuntui tuolloin olevan saavuttamattomissa. Nyt viisi vuotta myöhemmin voimme todeta, että olemme enemmän kuin ylittäneet omat odotuksemme ja olemme ottaneet takaisin yli 200 000 tuotetta. Näistä noin 90 prosenttia voitiin uudelleen käyttää. Takaisinottopalvelumme, joka lanseerattiin osana pyrkimystämme kiertotalouteen, on tärkeä tekijä menestyksessämme, sanoo Henrik Lampa, Dustinin yritysvastuujohtaja.

”Tämä on vasta alkua”
Vastuullinen luonnonvarojen käyttö on yksi Dustinin yritysvastuutyön viidestä painopisteestä, jota on painotettu viimeisen viiden vuoden ajan ja joka tukee vuoteen 2030 mennessä asetettujen tavoitteiden täyttämistä.

– Kiertotaloudessa mitään ei mene hukkaan. Tuotteet, komponentit ja raaka-aineet voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen. Ne luovat lisäarvoa. Leasing ja takaisinotto mahdollistavat luonnonvarojen tehokkaamman käyttämisen ja vähentävät samalla myös hiilidioksidipäästöjä. Olemme tällä hetkellä saavuttaneet 16 prosenttia kiertotaloustavoitteestamme. Tavoitteenamme on nousta 20 prosenttiin vuoden sisällä ja täydelliseen kiertotalouteen vuoteen 2030 mennessä. Tämä on siis vasta alkua ja tavoitteeseen pääseminen vaatii kovaa työtä, toteaa Henrik Lampa.

Voidaksemme päästä tähän kunnianhimoiseen tavoitteeseen jatkamme kiertotaloutta suosivien liiketoimintamallien kehittämistä. Laitteistojen uudelleenkäyttö on tärkeä osa tätä työtä. Kuluneen vuoden aikana Dustin on tarjonnut suurille yritysasiakkailleen takaisinottamiaan laitteita. Tavallisimpia takaisinotettavia laitteita ovat pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, tabletit, matkapuhelimet, näytöt, palvelimet, verkkolaitteet ja tulostimet.

– Asiakkaidemme tietoisuus tietotekniikkatuotteiden kiertotaloudesta, uudelleenkäytöstä ja kierrätyksestä on lisääntynyt. Näemme selvästi, että IT-kumppaniemme odotukset vastuullisuutta ja avoimuutta kohtaan ovat korkeammat kuin aikaisemmin. IT-laitteiden julkisten hankintojen yhteydessä asetetaan myös tarkempia vaatimuksia kestävyyden osalta. Lisääntynyt kysyntä ja selkeät ympäristöhyödyt kannustavat lisäämään takaisinotettujen tuotteiden määrää entisestään ja edistämään täydellistä kiertotaloutta tarjonnassamme, Henrik Lampa toteaa.

Sataprosenttisen kiertotalouden lisäksi Dustin pyrkii saamaan koko arvoketjun täysin ilmastoneutraaliksi ja toteuttamaan yhteensä sata toimenpidettä sosiaalisen tasa-arvon edistämiseksi vuoteen 2030 mennessä.

Dustin esittää yritysvastuu-ja taloudelliset tulokset samanarvoisina ja yhtiön ulkopuolinen taho tarkastaa ne. 2019/20 vuosikertomus ja yritysvastuuraportti on luettavissa täältä.

Jos haluat lisätietoja otathan yhteyttä:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Aiheet


Dustin on johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Yritys tarjoaa IT- tuotteita ja niihin kuuluvia palveluita ja ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille sekä kuluttajille, keskittyen erityisesti pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin. Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä. Dustinin valikoimaan kuuluu noin 255 000 tuotetta ja niitä tukevia palveluita, joiden valinnassa Dustinin henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään sopivan ratkaisun.

Dustinilla on yli 1 800 työntekijää. Tilikauden 2018-19 aikana liikevaihto nousi noin 12,5 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin liikevaihdosta tulee yritysmarkkinoilta. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Nackassa, Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294