Ohita

Tiedote -

Dustinin kestävän kehityksen raportti 2016: Edistysaskeleita tasa-arvon alueella ja lisää huomiota koko arvoketjulle

Monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat yksi Dustinin viidestä tärkeimmästä polttopisteestä. Vuosina 2015/16 naispuolisten työntekijöiden osuus Dustinilla kasvoi 5 prosenttia ja nousi näin 27 prosenttiin. Naispuolisten esimiesten osuus nousi puolestaan 11 prosenttia kiiveten nyt 31 prosenttiin. Tavoitteena on, että työntekijäkaartin sukupuolijakauma nousisi naisten osuudelta vähintään 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

- Toimimme alalla, jonka monimuotoisuutta on lisättävä ja joka on perinteisesti hyvin miesvaltainen. Tällä alueella tahdomme nähdä muutosta. Osana pyrkimystämme tasaisempaan sukupuolijakaumaan, olemme asettaneet kaikkien esimiesrekrytointien osalta vaatimukseksi, että loppuehdokkaiden joukossa tulee olla samanvertaiset hakijat, yksi kumpaakin sukupuolta. Tämä on ensimmäinen askel kohti kasvavaa tasa-arvoa. Olemme huomanneet, että tasa-arvoinen esimiesporras lisää yrityksen kokonaisvaltaista tasa-arvoa, toteaa Dustinin CEO ja konsernijohtaja Georgi Ganev.

Dustin keskittyy kestävän kehityksen työssä viiteen osa-alueeseen:

  • Vastuullinen tuotanto
  • Ilmastovaikutusten pienentäminen
  • Vastuullinen resurssien käyttö
  • Yritysetiikka ja korruption vastaisuus
  • Monimuotoisuus ja tasa-arvo

Kaikkien painoalueiden tulokset esitetään kestävän kehityksen raportissa. Dustin on päättänyt kantaa entistä suurempaa vastuuta myymiensä tuotteiden valmistuksesta.

- Myymämme tuotteet valmistetaan monesti maissa, joissa todennäköisyys toimittajiamme koskevista Käytännesäännöistä poikkeamiseen on suhteellisen korkea. Siksi olemme päättäneet ulottaa työmme arvoketjun alemmille tasoille tekemällä tarkastuksia paikan päällä sekä järjestämällä koulutuksia tuotanto olosuhteiden parantamiseksi, kertoo Georgi Ganev.

Lue kestävän kehityksen raportti kokonaisuudessaan täällä.

Lisätietoja:

Eva Ernfors, Head of Information, +358 30 6238509 / + 4670-258 62 94


Dustin on yksi Pohjoismaiden johtavimmista IT-tuotteiden sekä niihin liittyvien palvelujen jälleenmyyjistä. Myynti tapahtuu Ruotsista, Tanskasta, Norjasta sekä Suomesta käsin. Asiakkaat koostuvat yrityksistä, julkisesta sektorista ja kuluttajista. Dustinin kilpailuetu on sen valikoiman laajuus, toimitusten nopeus ja palvelun laatu. Valikoimaamme kuuluu noin 200 000 tuotetta, muun muassa: tabletteja, tietokoneita, palvelimia, verkkotuotteita, tallennusjärjestelmiä, näyttöjä, tulostimia, puhelimia, varaosia, ohjelmistoja sekä palveluita. Konsernilla on yli 900 työntekijää ja liikevaihtomme oli 2015/16 8,3 miljardia (SEK). Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Nackassa Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294