Ohita
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.

Tiedote -

Tietoturvaa koskevat vaatimukset ovat yhä tiukempia, mutta yritykset ovat jääneet kehityksestä jälkeen. Seuraavat asiat on otettava ensimmäisenä huomioon yrityksen tietoturvan parantamiseksi.

Vaikka tietoturvavaatimukset ovat tiukentuneet, useat tutkimukset osoittavat, että yritykset ovat jääneet kehityksestä jälkeen. Monet eivät yksinkertaisesti ota uhkia vakavasti tai eivät edes tiedä niiden olemassaolosta. Mitä yrityksen on tehtävä? Dustinin Group CISO Dennie Karlsson kertoo kolmesta asiasta, jotka yritysten tulisi ennen kaikkea huomioida tietoturvan parantamiseksi.

Tee jatkuvuusanalyysi
– Vaikka yrityksellä ei olisi omaa turvallisuusosastoa, on tärkeä tietää, mikä on sen turvallisuustaso. Siksi yrityksen tulee tehdä liiketoiminnan jatkuvuusanalyysi ja selvittää mahdolliset puutteet ja haasteet, Dennie Karlsson sanoo. Hän jatkaa:

– Arvioi turvallisuustaso ja laadi sen jälkeen jatkuvuussuunnitelma. Jokaisen yrityksen on mietittävä erilaisia kysymyksiä, kuten minkälaisia vaikutuksia liiketoiminnalle olisi siitä, että IT olisi pois käytöstä jonkin aikaa, miten pitkään yritys selviää ilman IT:tä ja mitä riskejä yritys on valmis ottamaan.

Arvokkaiden tietojen tunnistaminen ja suojaaminen
Lähes kaikilla yrityksillä on jonkinlaista arvokasta tietoa, mutta kaikki eivät ole tunnistaneet sitä, minkälaisesta tiedosta on kyse. Lisäksi monilta yrityksiltä puuttuu suunnitelma tietojen suojelemiseksi.

– Kysykää itseltänne, millä tiedoilla on arvoa yrityksellenne ja miten ne suojataan. On tärkeää, että yritys ymmärtää riskinsä, niin että se pystyy tekemään tietoisia päätöksiä, Dennie Karlsson sanoo.

Tietoisuus ja asenne
Dennie Karlsson haluaa myös korostaa tietoturvaan liittyvän tietoisuuden ja asenteen merkitystä. Hänen mielestään on tärkeää, että yritykset työstävät tätä aluetta aktiivisesti.

– Tietoturva ei ole este ja kustannus vaan mahdollistaja, jos siitä huolehditaan oikein. Ajattele sen olevan jotakin, joka voi mahdollistaa kaupan. Käytä tietoturvaa liikkeellepanevana voimana. Pienet säännölliset muutokset ovat suuria kertaluonteisia toimenpiteitä parempi ja tehokkaampi vaihtoehto. Kyse voi olla esimerkiksi salasanojen hallintaratkaisun käyttämisestä tai STAR-menetelmän (Stop, Think, Ask, Report) soveltamisen aloittamisesta, Dennie Karlsson päättää.

Aiheet


Dustin on johtava verkkopohjainen IT-kumppani Pohjoismaissa ja Benelux-maissa. Varmistamme, että asiakkaamme ovat eturintamassa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivan IT-ratkaisun.

Valikoimassamme on noin 280 000 tuotetta ja niihin liittyviä palveluja yrityksille, julkiselle sektorille ja yksityishenkilöille. Tilikauden 2021/22 liikevaihto oli noin 23,6 miljardia kruunua, ja hieman yli 90 prosenttia liikevaihdosta tuli myynnistä yritysasiakkaille.

Dustin Groupilla on yli 2500 työntekijää ja se on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä vuodesta 2015. Sen pääkonttori on Nacka Strandissa aivan Tukholman keskustan lähettyvillä.  

Yhteyshenkilöt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294