Ohita

Tiedote -

Dustin ostaa suomalaisen IT-palveluntuottajan ja kasvaa pk-yritysmarkkinoilla

Ruotsalainen Dustin on sopinut suomalaisen, erityisesti pk-yrityksille IT-palveluja toimittavan ITaito Oy:n osakekannan ostamisesta. Dustin on eräs Pohjoismaiden johtavimmista IT-tuotteiden sekä niihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen jälleenmyyjistä.

ITaidon laaja tarjonta kattaa ensisijaisesti muutoksenhallinta- ja pilvipalvelut, varmennuksen ja konesalit.

- ITaidon osto tekee meistä suomalaisten pk-yritysten kumppanin IT-tuotteita tai palveluja koskevissa haasteissa. ITaidon vankka ja laaja palveluvalikoima täydentää luonnollisella tavalla Dustinin verkkokauppaa. Olen hyvin iloinen pystyessämme nyt vahvistamaan asemaamme Suomessa entisestään. Meillä on nyt vankka kokonaisvalikoima kaikilla markkinoilla, Dustinin konsernin johtaja ja toimitusjohtaja Thomas Ekman sanoo.

ITaito perustettiin vuonna 2008, ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 5,7 MEUR. Yrityksellä on 26 työntekijää, konttori Vantaalla ja sen nykyinen omistajaryhmä koostuu työntekijöistä ja yksityissijoittajista.

- Dustinilla on vankka kokemus pk-yrityksistä, ja yhdessä pystymme luomaan laajoja synergioita. ITaito vahvistaa Dustinin pk-yrityksille suuntautuvaa tarjoamaa uusilla palveluilla samalla, kun nykyiset asiakkaat pääsevät osallisiksi Dustinin laajasta valikoimasta ja tehokkaasta verkkokaupasta. Odotan innolla mahdollisuutta jatkaa tarjontamme kehittämistä osana Dustinia, toimitusjohtaja ja osakas Vesa Korkiamäki sanoo.

Hankinnan arvioidaan vaikuttavan hyvin vähän Dustinin osakekohtaiseen tulokseen kuluvan tilikauden aikana. Yhtiön suunnitellaan konsolidoitavan Dustin-konserniin kesäkuun

2018 aikana ja jatkavan toimintaansa edelleen omalla nimellään.

Lisätietoja antaa:

Eva Ernfors, tiedotuspäällikkö: +46 70 258 62 94

Dustin

Dustin on yksi Pohjoismaiden johtavista IT-tuotteiden sekä niihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen jälleenmyyjistä yrityksille, julkiselle sektorille ja kuluttajille. Verkkokaupan osaajana Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä, lisäksi Dustinin työntekijät auttavat asiakkaita löytämään tarvitsemansa oikean ratkaisun. Dustin on niin kutsuttu one-stop-shop, joka tarjoaa noin 250 000 tuotetta sekä niihin liittyviä palveluja, toimintoja ja ratkaisuja. Dustin toimii Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Yhtiössä on noin 1 000 työntekijää. Tilikauden 2016–17 aikana liikevaihto nousi noin 9,3 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin tuotosta tulee yritysmarkkinasta, jossa painopiste on pk-yrityksissä. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen. Yrityksen pääkonttori sijaitsee NackassaTukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294