Ohita

Tiedote -

Dustin vahvistaa asemaansa pk-sektorilla ostamalla suomalaisen Chilit Oy:n

Ruotsalainen Dustin on sopinut suomalaisen, erityisesti pk-yrityksille tuotteita, palveluita ja ratkaisuja tarjoavan Chilit Oy:n ostamisesta.

Chilitillä on monipuolinen valikoima IT-ratkaisuja, vahva myyntiorganisaatio ja kasvava palvelusopimusten osuus pienille ja keskisuurille yrityksille.

- Chilit täydentää Dustinin toimintaa erittäin hyvin, sillä he yhdistävät tuotteita palveluihin ja tarjoavat näin älykkäitä IT-ratkaisuja pienille ja keskisuurille yrityksille. Yrityskaupalla vahvistamme asemaamme pk-sektorilla ja näemme yrityskaupasta syntyvän merkittäviä synergiaetuja nykyisen toimintamme rinnalla, sanoo Dustinin Pohjoismaisista palveluista ja ratkaisusta vastaava johtaja Alexandra Drevenlid.

Chilit on vuonna 2010 perustettu yhtiö, jonka liikevaihto oli 33,7 MEUR vuonna 2018. Yrityksellä on noin 60 työntekijää Helsingissä ja Turussa. Chilit Oy:n myyjänä on pääomarahasto, jota hallinnoivat Sentica Partners Oy, yrityksen johto ja ryhmä työntekijöitä.

- Osana Dustin-konsernia voimme jatkossakin kehittyä kokonaisvaltaisena palveluntuottajana sekä hyödyntää Dustinin kokemusta palveluvalikoiman kehittämisestä, sanoo Chilitin toimitusjohtaja Kimmo Juuti.

Chilit jatkaa toistaiseksi toimintaansa omalla nimellään ja yhtiön johto jatkaa tehtävissään. Yrityskauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää, jonka päätöstä odotetaan 30 päivän kuluessa.

Yrityskaupan arvioidaan vaikuttavan hyvin vähän Dustinin osakekohtaiseen tulokseen kuluvalla tilikaudella.

Lisätietoja antaa:

Eva Ernfors, tiedotuspäällikkö, eva.ernfors@dustin.se, +46 70 258 62 94

Tietoja Dustinista

Dustin on johtava verkkokauppaan keskittyvä IT-kumppani, jolla on toimintaa Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Yritys tarjoaa IT- tuotteita ja niihin kuuluvia palveluita ja ratkaisuja yrityksille, julkiselle sektorille sekä kuluttajille, keskittyen erityisesti pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin. Dustin toimii siltana valmistajien laajan valikoiman ja asiakkaiden tarpeiden välillä. Dustinin valikoimaan kuuluu noin 255 000 tuotetta ja niitä tukevia palveluita, joiden valinnassa Dustinin henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään sopivan ratkaisun.

Dustinilla on yli 1 500 työntekijää. Tilikauden 2017-18 aikana liikevaihto nousi noin 10,3 miljardiin Ruotsin kruunuun. Yli 90 prosenttia Dustinin liikevaihdosta tulee yritysmarkkinoilta. Dustin Group on noteerattu Nasdaq Stockholm -pörssissä vuodesta 2015 alkaen ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Nackassa, Tukholmassa.

Yhteyshenkilöt

Karin Tränk

Karin Tränk

Lehdistön yhteyshenkilö Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Lehdistön yhteyshenkilö Head of Communication +46702586294